Den psykiske overbygning på impotens

 

Oplevelsen af impotens, rejsningsbesvær, en slap penis eller Erektil Dysfunktion (ED), er noget der rammer de fleste mænd. Hvor meget man end har lyst til sex, så vil ens penis ikke samarbejde.

En patiente kom med denne definition på forskellen mellem angst og rædsel:

“Angst er, når en mand første gang oplever ikke at kunne anden gang. Rædsel er, når en mand anden gang oplever ikke at kunne første gang”

De første gange slår man det hen med en undskyldning om, at man måske havde fået for meget at drikke, at hun ikke lige var ens type, at man egentligt heller ikke havde lyst, eller lignende.

Men………… med tiden begynder nederlagende at hobe sig op. Der er ikke rigtigt nogle undskyldninger tilbage, og man indser, at man har et problem.

Det er ikke blot en ond cirkel, som man er end i. Det er nærmere en nedadgåede ond og sort spiral.

 

Angsten for ikke at kunne få erektion, ikke kunne genneføre et samleje, ikke kunne få udløsning, fylder alle tankerne. Nydelsen ved sex aftager, angsten for nederlag tiltager. Sex udløser en stress reaktion, og pludseligt er der stresshormoner der vælter rundt i kroppen i stedet for kønshormoner.

Desværre oplever mange mænd med alderen, at deres krop ikke kan og vil det, som man gerne vil have den til. Vi bliver stedse ældre og mindre nedslidte end tidligere generationer, og vi ønsker fortsat at være seksuelt aktive.

Fokuseret Shockwave Terapi kan afhjælpe de fysiske problemstillinger, som for langt de flestes vedkommende er forkalkning af blodårene i svulmelegemerne i penis. Behandlingen stimulerer til dannelsen af nye blodkar og regenererer nerverne i penis. De første tegn på at behandligen virker, er typisk at manden igen oplever, at have erektion flere gange om natten, og igen at vågne op med morgenerektion.

Vi taler om den psykiske overbygning på rejsningsproblemerne, når behandlingerne med skockwave foregår, men desværre kan den psykiske overbygning fylde så meget, at selv om man rent fysisk er helbredt, og i stand til at få erektion, så forhindrer psyken at det sker.

I disse tilfælde vil vi henvise til en samarbejdspartner med ekspertise i de psykiske problemstillinger.

Impotens kan helbredes. Der er ingen undskyldning for at blive en sur gammel mand.